Bahan:
1/2 camt Gula kastor
Cara membuat:
1. Air, mentega dan gula dimasak hingga mendidih.
2. Kecilkan api, masukkan tepung dan dikacau dengan senduk kayu sehingga adunan tidak melekat di periuk.
3. Keluarkan adunan dari periuk, masukkan ke dalam bekas yang lain dan sejukkan selama 15 minit.
4. Masukkan telur satu per satu, pukul sehingga sebati dan adunan kelihatan agak berkilat.
Kegunaan :
krim puff, chocolate eclairs
1. Air, mentega dan gula dimasak hingga mendidih.
2. Kecilkan api, masukkan tepung dan dikacau dengan senduk kayu sehingga adunan tidak melekat di periuk.
3. Keluarkan adunan dari periuk, masukkan ke dalam bekas yang lain dan sejukkan selama 15 minit.
4. Masukkan telur satu per satu, pukul sehingga sebati dan adunan kelihatan agak berkilat.
Kegunaan :
krim puff, chocolate eclairs
No comments:
Post a Comment